Skip to main content
Kurs i uttaledesign

Kurs i uttaledesign

Uttaledesign er et nytt kurs på nett som hjelper deg å forbedre din uttale. Kurset er et samarbeid mellom NoTe og SpeechDesigner og er for alle nivåer.

Hva er uttaledesign?

Uttaledesign er et kurs der du lærer teknikker for å forbedre din norske uttale slik at du blir bedre forstått, unngår misforståelser og lettere kan kommunisere og vise hva du egentlig mener. Målet med kurset er at deltakerne skal kunne bruke norsk språk på en effektiv og strategisk måte. Kurset vil også lære deg teknikker som du kan bruke når du snakker norsk.

Uttaledesign er et stort tema med mange aspekter:

  • Logopedi
  • Scene og studio
  • Nevrovitenskap
  • Språk / dialekt
  • Lingvistikk

Kurset er komplekst, men ikke komplisert. Det består av to timer tre ganger og krever fullt fokus i disse timene. Underveis får kursdeltakerne tilsendt øvelser, og man vil også få hjelp til hvordan du skal trene av våre lærere.

Metoden

Det er mye krysskompetanse som skal til for å undervise i uttale. SpeechDesigner har testet og prøvd ut ulike metoder for å finne best mulig måte å lære bort uttale på. Slik har de kommet frem til den beste oppskriften. Metoden de har kommet frem til og som vi bruker i dette kurset heter SmartMotion. Med denne metoden bruker man bevegelser for å programmere hjernen. Målet er at man skal kunne lære som et barn, uten å stoppe opp og tenke kritisk til det man lærer. I tillegg så lærer man raskere når man er fysisk aktiv.

Forbedre din uttale

Alle deltakerne vil bli testet før kurset for å se hvilket nivå man ligger på. I tillegg tar man en test direkte etter kurset og en test tre måneder etter kurset for å se hvor mye man har forbedret uttalen sin i løpet av kursperioden.

En av de som har tatt uttalekurset er Linda fra Tyskland. Hun sier følgende om kurset: “Kurset var en flott opplevelse hvor jeg kom inn i norsk uttale, rytme og melodi. Det var både morsomt og interessant med ulike øvelser for å lære.” Etter kurset har Linda forbedret uttalen sin betraktelig. I tillegg fortsatte hun med avanserte kurs og har brukt mye tid, nesten hver dag, på å øve på den norske uttalen sin.

Hvorfor kurs i norsk uttale?

  • DU er viktig!
  • For å kunne vise tydelig hva du mener og egentlig mener
  • For å forstå og bli tydelig forstått i en norsk kontekst
  • For å kunne skape kjemi og vise hvem du er

Kurset uttaledesign kan du nå ta på nett og dermed være hjemme i din egen stue mens du jobber med uttalen din. Kurset er intenst men også veldig gøy. Smart motion-metoden inkluderer øvelser hvor man beveger seg så det er lurt å ha litt plass rundt deg når du skal ta kurset. Øyvind råder de som tar kurset og bor i Norge til å bruke det man lærer i hverdagen også.

Kurs som passer alle

Alle som vil jobbe med sin uttale og forbedre den kan ha nytte av dette kurset. Enten du er på lavt eller høyt nivå i norsk så kan det være veldig fint å jobbe med uttalen. Kurs i uttaledesign er et nettkurs så vi håper å se mange der og gleder oss til å se fremgangen dere gjør med å forbedre uttalen deres!

Bestill norsk uttalekurs her.