Skip to main content

Permanent opphold og statsborgerskap

Våre nettkurs hjelper deg på veien mot permanent opphold eller statsborgerskap. Vi har fleksible norskkurs på nett, på nivåer fra A1 til C1. Alle våre kurs er godkjent av Kompetanse Norge, og kan brukes som dokumentasjon når du skal søke om permanent opphold i Norge eller statsborgerskap via UDI og politiet.

Se våre kurs for Permanent opphold og statsborgerskap.

Hver time du studerer på nettkurset kvalifiseres til timene som kreves i søknaden til UDI og politiet. Mens du jobber med kurset, har du til enhver tid kontroll på hvor mange timer du har studert. 

For nettkurs godkjenner UDI maks 48 timer per måned, og i tillegg må du ha 1 time privatundervisning med lærer i måneden. Alle oppgaver du sender inn på nettkurset blir korrigert og vurdert, og dette er også viktig personlig veiledning. Personlig veiledning fra lærer er inkludert i de fleste av våre kurs. Du kan også bestille flere timer med lærer om du ønsker det. Du kan bestille så mange timer samtaletrening du selv ønsker. Bestill samtaletrening her.

Krav for å få permanent opphold i Norge

Vi gjør oppmerksom på at du selv er ansvarlig for å sjekke hvilke krav UDI stiller i ditt tilfelle. For arbeidsinnvandrere fra utenfor Schengen og Europa er det vanligvis nok med 250 timer norsk, og for de som er gift med norsk statsborger er det påkrevd 550 timer norsk for å få permanent opphold. I tillegg må du ta kurs i samfunnskunnskap. Hvis du kom til Norge før 1.1.2022 må du ta kurs i 50 timer samfunnskunnskap, og hvis du kom etter 1.1.2022, må du ta 75 timers kurs i samfunnskunnskap.

Det er også per 1.1.24 mulig å ta norskprøven på A2 nivå istedenfor å ta timer i norsk. Man må da bestå alle delprøver: lese, lytte, skrive og snakke.

Du kan sjekke hva som kreves for deg for å få permanent opphold på UDIs webside. Sjekk kravene HER

Vi er godkjent av HK-dir og UDI

Vi har vært en godkjent skole av HK-dir (tidligere Kompetanse Norge) og UDI siden 2015. Vi er godkjent til 31.12.2025 og vi vil bli godkjent igjen fra 1.1.2026. En privatskole kan bare bli godkjent maks tre år om gangen. Du finner oss blant godkjente tilbydere under «Godkjente tilbydere i norsk og samfunnskunnskap» HER

Krav for å få statsborgerskap

UDI har ulike krav for å få statsborgerskap basert på hvem som søker. Nå må man bestå B1 muntlig norskprøve og ta statsborgerprøven, eller samfunnsfagprøven på norsk for å få statsborgerskap. Du kan sjekke hva som kreves for deg for å få statsborgerskap på UDIs webside. Sjekk kravene HER

Norskkurs på nett

Vi er godkjent av HK-dir (tidligere Kompetanse Norge) til å utføre norskopplæring og samfunnsfagkurs på nett. I tillegg har vi også godkjenning for fysiske kurs. Kursene våre er fleksible og du kan studere når det passer deg. Se kursene du kan velge mellom her.

Hos oss får du dedikerte lærere som følger hver elev opp på en grundig måte, og som tar seg tid til å gi betydningsfulle tilbakemeldinger. Alle våre lærere er utdannede lærere med mange års erfaring, og de vil hjelpe deg til å nå dine mål. Les mer om våre lærere her.

Ta kontakt hvis du trenger hjelp til å finne ut hvilket nivå du ligger på eller hjelp til å velge kurs. 

Kurs i samfunnskunnskap

I kurs i samfunnskunnskap får du en grundig introduksjon til det norske samfunnet, det politiske systemet og det norske levesettet, samt rettigheter og plikter for hver norske borger. Du skal gjennom  forskjellige emner, og for hvert emne skal du skrive en oppgave samt ha 30 minutters diskusjon med din nettlærer. Både oppgavene og samtale med lærer må være fullført for å få kursbevis. 

Vi har utviklet vårt helt eget nettkurs i samfunnskunnskap, noe vi er veldig stolte av. Kurset er interaktivt og tar deg gjennom en reise i hvert kapittel. Du blir presentert mindre stoff om gangen, noe som gjør det enklere å komme gjennom. I hvert kapittel er det mindre prøver du må ta for å komme videre. 

Meld deg på

Velkommen til vår nettskole, vi håper du finner et kurs som passer deg og din hverdag. Etter at du har kjøpt et kurs hos oss får du tilgang til kurset innen 24 timer.