Hvordan lykkes med jobbsøkingen

Hvordan lykkes med jobbsøkingen

Det å søke ny jobb og gå på jobbintervjuer er en prosess mange synes er både krevende og vanskelig. Enda mer krevende er det hvis man er ny i landet. NoTe har derfor i samarbeid med jobbkonsulent Eva utviklet et jobbsøkerkurs hvor man får bedre innsikt i hele prosessen og som skal gi folk den tryggheten de trenger når de skal ut og søke jobber.

Jobbsøkerkurs fra A til Å

Kurset heter Jobbsøkerkurs fra A til Å og foregår digitalt. Dette er et kurs som er like nyttig både for innvandrere og norske jobbsøkere. Eva har mange mange års erfaring med å hjelpe folk å komme ut i jobb. På kurset vil hun veilede deltakerne gjennom hele jobbsøkerprosessen, fra å finne ledige stillinger, hvordan skrive CV og søknad, til hvordan man bør forberede seg til et jobbintervju. Under kan du lese mer om de ulike stegene og hvorfor de er viktige for å lykkes med jobbsøkingen. 

Les mer og bestill kurset her.

Hvordan finne ledige stillinger

Når man skal i gang med å søke jobber er det første man må gjøre å finne ledige stillinger som er relevante for deg, din utdanning og arbeidserfaring. Hvor man bør lete kan avhenge av hvilken stilling og bransje du ønsker å jobbe i. Dette er noe man vil få veiledning i på jobbsøkerkurset. I tillegg vil man få tips om hvordan man gjør seg selv synlig for potensielle arbeidsgivere, for eksempel gjennom en LinkedIn-profil.

Utforming av CV og søknad

Før man begynner å skrive søknad er det viktig at man forstår hva det er bedriften faktisk søker etter. I et søknadsbrev skal man selge seg selv inn og si noe om hvorfor man passer til stillingen. Derfor er det helt nødvendig at man bruker tid på å lese og forstå stillingsbeskrivelsen før man setter i gang. 

I tillegg er det er viktig å kjenne til bransjen og firmaet man søker til. Først når man har disse tingene på plass har man grunnlaget man trenger for å kunne skrive en god søknad. Videre er det lurt å ha en god og oversiktlig CV hvor arbeidsgiver lett kan se hva du har av relevant erfaring.

Hvordan forberede seg til jobbintervju

Etter at man har sendt avgårde en god søknad og CV vil neste steg for å få jobben være et jobbintervju. På kurset vil man få god hjelp og veiledning til hvordan man bør forberede seg til et intervju og hva man kan forvente seg. En slik gjennomgang av hele prosessen rundt jobbintervju og hvilke spørsmål man kan forvente seg gjør at man føler seg mer trygg og sikker på seg selv på intervjuet. Jobbkonsulent Eva har tidligere hjulpet mange som aldri har vært på jobbintervju før, så her er man i trygge hender!

Få bedre forståelse for hele jobbsøkerprosessen

Jobbsøkerkurs A til Å vil ikke bare gi deltakerne en bedre forståelse for hele jobbsøkerprosessen, men de vil også lære viktigheten av å se alt i sammenheng. Det må være en rød tråd mellom alt: CV, søknad, LinkedIn og hva du sier på intervjuet. For at du skal være en troverdig og aktuell kandidat er det viktig at du følger opp det inntrykket du har gitt i søknaden på intervju. 

Kurs tilpasset ditt behov

Kurset inneholder også veiledningstimer med Eva som kan tilpasses etter deltakernes behov da disse ofte er ulike. For eksempel hvis man skal ha et videointervju kan man ha mer fokus på hvordan man forbereder seg til dette, eller hvis man ikke er fra Norge trenger man kanskje en ekstra innføring i den norske arbeidskulturen. 

Enten om du er ny i landet eller ikke, i starten av din karriere eller godt voksen, kan vårt Jobbsøkerkurs A til Å være nyttig for deg. Det å ha en annen person å snakke og rådføre seg med kan hjelpe på tankeprosessen og å se ting fra en annen vinkel. Med vårt Jobbsøkerkurs A til Å ønsker vi å hjelpe deg å komme videre i livet med jobb og karriere.

Bestill Jobbsøkerkurs A til Å her.

Kontakt